TELEFOON 030-2333937

Neurologie

Slaapstoornissen

De meest voorkomende slaapstoornissen zijn Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS) en slapeloosheid.

Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS)

Vage klachten als vermoeidheid, je niet lekker voelen en prikkelbaarheid kunnen voortekenen zijn van Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS). Geleidelijk kunnen de klachten erger worden en leiden tot slaperigheid overdag, in slaap vallen bij het lezen van de krant, tijdens televisie kijken of autorijden

OSAS komt het meest voor bij mannen. Tijdens de slaap hebben mensen die er aan lijden ademstops en zij snurken. Doordat tijdens de slaap de slappe tong bij rugligging achter in de keel zakt, wordt de keel afgesloten. Er ontstaat een ademstop, ofwel apneu. Door zuurstofgebrek worden de hersenen geactiveerd en worden apneu patiënten wakker. Dat kan vele malen per nacht zijn en beïnvloedt uw slaapkwaliteit.

Met onderstaande checklist kunt u bij uzelf nagaan of u mogelijk OSAS heeft.

Therapie

PraktijkvoorNeurologie onderzoekt OSAS door middel van een slaap registratie. Deze slaapregistratie vindt bij u thuis plaats. Is er sprake van OSAS dan zijn behandelingsmogelijkheden voorhanden, zoals een snurkbeugel of een apparaat dat de ademhaling ondersteunt.

Met onze checklist OSAS kunt u nagaan of u eventueel aan apneu lijdt.

Print de lijst uit en neem deze mee wanneer u een afspraak met ons heeft.

In- en doorslaapstoornissen

Iedereen heeft weleens een nacht waarin inslapen moeilijk is en waarin u na enkele uren weer klaarwakker bent. Wanneer dit met regelmaat voorkomt, zal het uw functioneren overdag beïnvloeden.

PraktijkvoorNeurologie kan met een uitgebreide klachtenanalyse uw slaapprobleem in kaart brengen. Indien noodzakelijk zal een slaaponderzoek plaatsvinden, gevolgd door een begeleidngstraject.

Nieuws

Op dit moment is er geen nieuws