Rugklachtenpoli

Wervelkolompijnen met of zonder uitstraling naar de extremiteiten

PraktijkvoorNeurologie heeft een expertise op het gebied van chronische wervelkolompijnen. Pijnen waarvoor meestal geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden, maar die de kwaliteit van jouw leven wel degelijk kunnen beperken. Denk aan beperkingen in je werk, sport en sociale activiteiten.

Overbelasting

De oorzaak van wervelkolom pijnen, na uitsluiting van structurele oorzaken, zijn over het algemeen overbelasting van het bewegingsapparaat. Overbelasting uit zich door pijn op de plaats waar de overbelasting plaats vindt. De behandeling dient gericht te zijn om deze overbelasting weg te nemen.

Training

De diagnostiek en behandeling van aspecifieke rugklachten bij PraktijkvoorNeurologie richt zich op het verbeteren van het coördinatie vermogen van jouw wervelkolom. Dit wordt gerealiseerd door een actieve hands-off fysiotherapie behandeling bestaande uit een coördinatie training.

Hernia

Bij uitstralende pijn in een arm of been is er meestal sprake van een beklemde zenuwwortel en dit wordt vaak veroorzaakt door een uitstulpende tussenwervelschijf of ook wel hernia geheten. De bijhorende klachten en lichamelijke verschijnselen zijn heel specifiek.